Wusheng Company voitti kansainvälisen peking-oopperakilpailun Pekingissä!

Wusheng Company kutsuttiin esiintymään ja samalla osallistumaan perinteisen kiinalaisen teatterin kulttuuriviikoilla järjestettävään peking-oopperakilpailuun Pekingissä. Pekingin kaupungin kulttuuritoimi ja Fengtain aluehallinto järjesti Fengtain kaupunginosassa, Garden Expo -puistossa, 1.10.-7.10.2018 perinteiseen kiinalaiseen teatteriin keskittyvän festivaalin. Osana festivaalia pidetyssä ”Peking Opera Aria Cup” -kilpailun kansainvälisessä sarjassa, johon Wusheng Company osallistui, oli yhteensä 17 osallistujaa eri puolilta maailmaa.

Wusheng Company voitti oman sarjansa katkelmalla perinteisestä peking-oopperateoksesta Viimeinen taistelija. Viimeinen taistelija nähtiin kokonaisuudessaan Suomessa Juhlaviikoilla 2015. Antti Silvennoinen ja Jilka Repo esittivät noin 10 minuutin mittaisen katkelman Joakim Berghällin ja Pekka Saarikorven säestäessä rummuilla, lyömäsoittimilla ja saksofonilla. Katkelma piti sisällään akrobatiaa, taistelua, tanssia sekä laulua ja resitointia suomen kielellä.

Yleisö oli alusta alkaen kiinnostunutta ja seurasi varsin tarkasti esityksen kulkua, osoittaen suosiotaan useilla väliaplodeilla. Erityisesti länsimaisilla soittimilla esitetty musiikki ja suomenkielinen laulu kiinnostivat niin yleisöä kuin paikalla ollutta perinteistä kiinalaisen musiikin orkesteria. Esiintymisen jälkeen kiinalaisyleisö piiritti esiintyjät kameroineen, moni halusi kuvan esiintyjien kanssa. Tuomariston puheenjohtaja, legendaarinen peking-ooppera-artisti Ye Jin Yuan oli myös erityisen otettu Wusheng Companyn esiintymisestä. Esitys oli hänen mukaansa erittäin tyylin standardeihin sopiva ja teknisesti tarkka.

Wusheng Company osallistui kilpailuun toista kertaa. Edellisvuonna ryhmä tuli toiseksi katkelmalla teoksesta Vartija – arjen sankari. Tuolloin esitystä säesti paikallinen perinteisen kiinalaisen teatterin orkesteri. Wusheng Company erottuikin tänä vuonna muista kilpailijoista liikkeellisesti haastavalla ja taidokkaalla esityksellä sekä musiikilla, joka oli perinteistä peking-oopperamusiikkia länsimaisille soittimille sovitettuna.

 

tuotannot