Kätketyt kasvot

Wusheng Companyn uusin teos Kätketyt kasvot on japanilaisista kummitustarinoista inspiraatiota ammentava teos. Kätketyt kasvot on kaunis ja herkkä tarina kahden siskon matkasta kohti parempaa elämää. Siskokset ovat joutuneet hylkäämään kotinsa, mutta mennyt ei kuitenkaan jätä heitä rauhaan. Menneisyyden haamu seuraa heitä matkalla kohti parempaa elämää tehden matkasta erityisen haastavan. Siskoista nuorempi joutuukin pahan demonin uhriksi eikä ehdi näkemään määränpäätä isosiskonsa kanssa.

Kätketyt kasvot on Wusheng Companyn aikaisempaan tuotantoon verraten herkempi ja intiimimpi teos. Liikekieli on kuitenkin ryhmälle ominaista; ainutlaatuisen energistä, vahvaa fyysistä läsnäoloa sisältävää, taistelulajeista ja perinteisistä aasialaisista teatteriperinteistä kumpuavaa. Asennot ovat matalia ja voimakkaita, mutta vastapainona on myös pehmeämpää ja runollista ilmaisua.

Tuttuun tapaan tässäkin teoksessa live-musiikki on suuressa roolissa. Säveltäjä-muusikko Markus Rantanen luo kauniin ja moniulotteisen, lähes elektronisen äänimaiseman. Rantanen ottaa sähkökitaran eri ulottuvuuksia käyttöön muutenkin kuin perinteisin keinoin ja hyödyntää elektroniikkaa apuna käyttäen myös tuohesta punottuja rytmisoittimia, kuten nk. “rapapalleja”.

OhjausAntti Silvennoinen
EsiintyjätNora Sandholm-Azémar ja Freia Stenbäck
Säveltäjä, muusikkoMarkus Rantanen
ValosuunnitteluAnniina Veijalainen
PukusuunnitteluAnnika Saloranta
Kantaesitys1.3.2018 WHS Teatteri Union Helsinki
YhteistyössäWHS Teatteri Union
ArvioHS 5.3.2018  | YLE 5.3.2018 | Kujerruksia-kulttuuriblogi 5.3.2018
KuvatFlicker
Tekninen riderHidden faces technical rider

tuotannot