Trog

Wusheng Companyn uusi teos perustuu englantilaisen kirjailijan John Evansin tekstiin. Teksti käsittelee taistelulajien ja etenkin japanilaisen miekkailun ydintä; Fyysinen voima ja suorituskyky itsessään ei riitä, todellinen mestari on epäonnistunut tuhansia kertoja ja matka on jatkuvaa harhaluulojen ja odotusten tuhoamista.

Trog on viettänyt vuosikausia itsekseen, rakentaen kehostaan äärimmäisen tehokkaan suojakuoren. Menneisyyden haamut eivät kuitenkaan jätä häntä rauhaan ja hän jää väijytyksen uhriksi. Harhaluulo täydellisyydestä murskaantuu ja Trog kohta salaperäisen Crystalmanin. Crystalman johdattaa Trogin matkalle, jonka aikana Trog joutuu uudelleenkokoamaan itsensä täysin alusta.

Teos yhdistää Wusheng Companylle ominaisella tavalla pekingoopperan vauhdikasta, taistelulajinomaista liikettä live-musiikkiin tarinankerronnan ehdoilla. Tässä teoksessa ryhmä palaa juurilleen eli pekingoopperan virtuoosiseen musiikin ja liikkeen symbioosiin. Ryhmän taiteellinen johtaja Antti Silvennoinen palaa lavalle seuranaan rumpalivelho, Pekka Saarikorpi joka yhdistää teoksessa erikoisalaansa kehorytmiikkaa Silvennoisen raivokkaaseen ja tarkkaan liikekieleen.

KieliSuomi, Englanti
Ensi-iltaTammikuu 2020 Kanneltalo, Helsinki
OhjausAntti Silvennoinen
KoreografiaAntti Silvennoinen
DramaturgiaAntti Silvennoinen & Per Ehrström
Alkuperäinen tarinaJohn Evans
EsiintyjätAntti Silvennoinen & Pekka Saarikorpi
ÄäninäyttelijäJonathan Hutchings
Musiikki ja äänisuunnitteluPekka Saarikorpi
ValosuunnitteluJoonas Tikkanen
PukusuunnitteluAntti Silvennoinen & Annika Saloranta
LauluTrad. sovitus ja esitys Markus Rantanen
KuvaTeemu Ullgrén

tuotannot